Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Gólyahír Tiszaújvárosból

| 2022. 04. 28. | 10:41:00
Egy idős pár és a mályi madármentők gondoskodnak róla.
Gólyahír Tiszaújvárosból
Hirdetés
Hirdetés

Hetek óta érkeznek a hívások a tiszaújvárosi gólya miatt a Mályi Madármentő Állomásra. Egy gólya jelent meg a városban, eléggé rossz állapotban.

- Többször is voltunk a helyszínen és megfigyeltük a mozgását, kondícióját. Ami biztos, hogy a madár egy tavalyi kelésű fiatal gólya, és itt telelt át az országban valahol - írták Facebook-oldalukon a madármentők. - A kondija nem a legjobb, de röpképes, így többszöri próbálkozásra se tudtuk befogni. A tolla törött viseletes hiányos.

Április 26-i bejegyzésükben azt írták: "ma ismét arra volt dolgunk és ránéztünk a madárra. Szerencsénkre volt ott egy idősebb házaspár, akik már egy ideje etetik a gólyát apróhallal."

Összeismerkedtek, és megbeszélték, hogy leveszik a vállukról a terhet, beszállítóként átvállalják a gólya etetését. Erre azért van szükség mert a gólya elég rossz helyen van, nem megy onnan sehová, így táplálékhoz is nehezen jut. A mályiak ezért nagyobb mennyiségű eledelt visznek a házaspárnak, akik úgyis naponta arra sétálnak, és örömmel etetik a leszállított táplálékkal a gólyát. A madármentők abban bíznak, a gólya hamar megerősödik, és a vedlése után szép tollazatban élhet majd tovább.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés