Hirdetés

Két győzelem után vereséget szenvedett a Mezőkövesd

MTI

2022.04.17. 16:42

Két győzelem után vereséget szenvedett a Mezőkövesd
(Fotó: mezokovesdzsory.hu)

Szoros mérkőzést játszottak a székesfehérváriakkal.

Hirdetés

Hirdetés

A Mezőkövesd 2-1-es vereséget szenvedett a vendég MOL Fehérvár FC-től a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójának első, április 17-i, vasárnapi mérkőzésén – közölte az MTI. A vendégek ezzel a győzelmükkel négy bajnoki meccs óta veretlenek, a mezőkövesdiek viszont két győzelem után veszítettek ismét, ráadásul 313 perc után kaptak újfent gólt hazai pályán az élvonalban. A Mezőkövesd négyszeres magyar válogatott középpályásának, Cseri Tamásnak ez volt a 150. NB I-es mérkőzése.

Kiegyenlített labdabirtoklás mellett zajlott le az első félidő, amelynek korai szakaszában inkább a Fehérvár volt fölényben, majd a szünethez közeledve folyamatosan erőre kapott a hazai csapat.

Ennek megfelelően bő negyedóra után a vendégek kerültek előnybe, ám a félidőt jelző sípszó előtti pillanatokban sikerült egyenlítenie a Mezőkövesdnek.

Fordulás után nagy lendülettel vágott bele a folytatásba a hazai együttes, a Fehérvár viszont türelmes volt, csak a félidő derekán váltott tempót. A 70. perc környékén pályára küldött cserék jót tettek a vendégek játékának, sőt, Ivan Petrjak a hajrá kezdetén szép gólt lőtt, mellyel újra előnyben volt a székesfehérvári együttes.

A Mezőkövesd a lefújásig számos alkalommal teremtett még veszélyes szituációt a fehérvári kapu előtt, de nem sikerült újra egyenlítenie, így egy pontot sem tudott otthon tartani.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-MOL Fehérvár FC 1-2 (1-1)
Mezőkövesd, v.: Karakó
Gólszerzők: Drazic (45+3.), illetve Kodro (16.), Petrjak (77.)
Sárga lap: Cseke (83.), illetve Heister (25.), Bamgboye (41.), Petrjak (78.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Tordai - Farkas, Pillár, Lukic, Vadnai (Kis, 79.), Vajda - Cseke, Cseri, Madarász (Besirovic, 84.) - Drazic, Jurina (Csurko, 67.) 
MOL Fehérvár FC: Kovács D. - Rus, Stopira, Sabanov - Nego (Bese, 96.), Rúben Pinto (Makarenko, 78.), Zulj, Heister - Kodro, Nikolics (Petrjak, 70.), Bamgboye (Dárdai, 70.)

 

labdarúgásMezőkövesdZsóry

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés