Hirdetés

Tiszaújvárosi McDonald's: még semmi sem dőlt el

borsodihir.hu

2022.04.11. 19:26

Tiszaújvárosi McDonald's: még semmi sem dőlt el
A kép illusztráció

A polgármester videófelvételen beszél az aktuális helyzetről.

Hirdetés

Hirdetés

Egyelőre semmi sem dőlt el, még nyitott kérdés, hogy hol épülhet meg a McDonald”s tiszaújvárosi gyorsétterme – ez derül ki abból a videóból, amelyet saját Facebook-oldalára töltött fel a város polgármestere.

Fülöp György a felvételen hangsúlyozza:

a márciusi testületi ülésen a képviselők nem hoztak döntést arról, hogy a Kresz Parkot kiemelt fejlesztési területté minősítsék át, az azt alátámasztó dokumentumok ugyanis még nem készültek el. Mint fogalmaz, a kérdésben zajlanak az egyeztetések, a McDonald”s úgynevezett megalapozó vizsgálatokat folytat, amelyek alapján kiderül, egyáltalán a helyszín alkalmas-e a gyorsétterem megépítésére.

Hozzátette: csak ezt követően indulhat majd el a tényleges műszaki vizsgálat, amelynek során a többi között arra is választ kell kapni: forgalomtechnikai szempontból kivitelezhető-e, hogy a Kresz Parkban épüljön meg a gyorsétterem, vagy pedig más, alternatív helyszínt kell keresni a beruházáshoz. 

A polgármester emlékeztetett: az építkezéssel kapcsolatos online kérdőívet csaknem 1600-an töltötték ki, a válaszadók 90 százaléka szeretné, ha a városban éttermet nyitna a McDonald’s, ugyanakkor kérdőívet kitöltőknek csak a fele gondolja úgy, hogy a beruházásnak a Kresz Parkban adjon otthont. 

Fülöp György a videóban leszögezte: a tiszaújvárosiak véleményének figyelembe vétele nélkül nem születik döntés a beruházás ügyében. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk: a beruházás helyszíne miatt korábban aláírásgyűjtés indult a városban.  

TiszaújvárosMcDonald's

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés