Hirdetés
Hirdetés

Ádernek is beolvastak a Sajó miatt

| 2022. 05. 14. | 15:49:00
„Megszólalt? Meg a büdös lóf…!”
Ádernek is beolvastak a Sajó miatt
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Sajó szlovákiai szakaszán végzett felmérés lényegében kihaltnak mutatta a folyót, miután a vizet hónapok óta mérgezi egy helyi bányából mérgező anyag folyik bele. A Telex május 14-i cikkében azt írja: az állami hatóságok bevonásával végzett ellenőrzés szerint a folyó „halott”, a vizsgált tíz kilométernyi szakaszon egyetlen élő pisztrángot, pénzes pért, fejes domolykót sem találtak, tetemet viszont rengeteget, míg az elpusztult folyami rákok „ellepik a partot”.

Döglött folyami rákok a folyó kelet-szlovákiai szakaszán 

Vilcsek Ernő, a Borsod megyei Jákfalva független polgármestere május 12-i videóüzenetében irgalmatlanul dühösnek látszott, amiért szerinte sem a média, sem a politika nem foglalkozik a szennyezéssel az annak megfelelő súllyal (igaza lehet). Ő az mondta, az arzén koncentrációja a megengedett többszöröse a Sajóban, napi 2,4 tonna szennyezőanyag kerül a vízbe egy bányából.

Vilcsek Ernő különösen indulatos volt amiatt, hogy érdemben Áder János sem foglalkozott a környezetkárosítással. – Hol most a leköszönő köztársasági elnök, aki annyira védi a természetet? Megszólalt? Meg a büdös lóf…! Felelőseket kérünk ide! Bele fogunk dögleni ebbe a mérgezésbe közvetetten! Ezt nem lehet elkomolytalankodni, emberek!

Hirdetés
Hirdetés