Hirdetés
Hirdetés

Nem adtak elsőbbséget – balesetet okoztak Tiszaújvárosban

| 2022. 05. 13. | 16:20:00
Két járművezetőt is hónapokra eltiltottak a vezetéstől.
Nem adtak elsőbbséget – balesetet okoztak Tiszaújvárosban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Figyelmen kívül hagyta haladása közben az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblát egy 60 éves férfi május 12-én 14 óra 30 perckor Tiszaújvárosban, a Huszár Andor úton. A sofőr a Dózsa György úti kereszteződésnél – mivel a tiltótáblát figyelmen kívül hagyta – nekiütközött egy másik autónak.

Ugyanezen a napon és városban 16 óra 15 perckor egy 49 éves nő a Templom úton közlekedett, amikor szintén figyelmen kívül hagyta az elsőbbségadás kötelező táblát, aminek következtében karambolozott egy kocsival.  

A szabálysértések elkövetőit a járőrök előállították a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol a hatóság - még aznap meghozott - elsőfokú határozatában az egyik szabálysértőt három hónapra eltiltotta a járművezetéstől és 80 ezer forint pénzbírsággal sújtotta, míg a másik esetben két hónapra tiltották el a vezetéstől a sofőrt és 60 ezer forint pénzbírsággal is sújtották.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a balesetek elkerülése érdekében felhívja a gépjárművezetők figyelmét arra, hogy az „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” és az „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtáblákra nagyobb figyelmet fordítsanak, az útkereszteződésekhez érve körültekintőbben vezessenek!

Hirdetés
Hirdetés