Hirdetés

Rács mögött a borsodi őrző-védő bűnszervezet

police.hu

2022.05.26. 08:04

Rács mögött a borsodi őrző-védő bűnszervezet
A kép illusztráció

A céghálót beszervezett könyvelők és bérszámfejtők is segítették.

Hirdetés

Hirdetés

Több mint 250 millió forint adót és járulékot nem fizetett be az a vagyonvédelemmel foglalkozó borsodi bűnszervezet, amelyet a napokban számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Az elkövetők letartóztatásba és bűnügyi felügyelet alá kerültek.

A szervezet több száz vagyonőrt foglalkoztatott strómanok vezette bukócégeken keresztül, megrendelőiknek őrző-védő szolgáltatást nyújtottak. A számlázási lánc alján működő eltűnő társaságok az áfát és az alkalmazottak utáni járulékokat nem vallották és nem is fizették be.

A bűnbanda többszintes, cégvezetőkből, ügyintézőkből álló céghálóját beszervezett könyvelők és bérszámfejtők is segítették.

A NAV nyomozói a bűncselekmény felderítésére 17 helyszínen kutattak egyszerre, ingatlanokat vettek zár alá, gépjárműveket, bankszámlákat foglaltak le, összesen 130 millió forint értékben. A bűnszervezet vezetője fegyvert is tartott, őt nagytestű kutyákkal őrzött ingatlanjában a NAV MERKUR Bevetési Egysége fogta el.

Az akcióban öt személyt állítottak elő, hallgattak ki és vettek őrizetbe, a NAV bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt nyomoz. A bíróság hármójuk letartóztatását, két személy bűnügyi felügyeletét rendelte el. Az ügyben az elfogást követő napokban további hat embert gyanúsítottak meg bűnsegédként.

NAVbűnszervezetcéghálóvagyonvédelem

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ez is érdekelheti