Hirdetés

Onga, Szentistvánbaksa, Gagybátor is választ

MTI

2022.06.25. 09:16

Onga, Szentistvánbaksa, Gagybátor is választ

Kizárólag független jelöltek indulnak.

Hirdetés

Hirdetés

Borsod-Abaúj-Zemplén megye három településén is időközi önkormányzati választást tartanak vasárnap haláleset és önfeloszlás miatt.

A Miskolchoz közeli Ongán a mintegy 3200 választópolgár két független jelölt közül választhat, Takács László - akit a Fidesz is támogat - és Trizsi Zalán indul a posztért - mondta az MTI-nek Nevelős Szabolcs jegyző. A kisváros korábbi polgármestere, Madzin Tibor meghalt.

Szentistvánbaksán három független jelölt indul a polgármesteri posztért, a választást azért írták ki, mert a képviselő-testület feloszlatta magát. Most Rontó István, Vízi Károlyné Horváth Mónika és Orosz Viktor József közül választhatnak polgármestert a község lakó, akik a négytagú képviselő-testület tagjaira is voksolhatnak. Valamennyi jelölt független.

Gagybátorban is három független jelölt indul a polgármesteri tisztségért, a 130 választópolgár Horváth József, Horváth Zoltán és Tóth Istvánné közül választhat. Az időközi választást az előző polgármester, Horváth Kálmán halála miatt kellett kiírni.

időköziGagybátorOngaSzentistvánbaksa

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés