Hirdetés
Hirdetés

Önkormányzati lakás újult meg Encsen

| 2022. 06. 23. | 13:34:00
A polgármester emellett egy fontos változást is megosztott a lakások bérleti díjával kapcsolatban.
Önkormányzati lakás újult meg Encsen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Külső felújításon esett át a Petőfi út 12. szám alatt található önkormányzati lakás Encsen – közölte Mikola Gergely polgármester a közösségi oldalán. Azt írta, saját forrásból sikerült a városgazda közreműködésével fejleszteni a város fő utcáján lévő lakást.

Emellett július 1-jétől életbe lép a már egy éve megszavazott önkormányzati rendelet módosítása az önkormányzati tulajdonban lévő lakások és helyiségek bérletére vonatkozó szabályokról.

Mint fogalmazott, az eddigiekhez képest már nem összegeket határoznak meg bérleti díjként, hanem a mindenkori minimálbér bizonyos százalékához kötik a fizetendő bérleti díjakat, például egy összkomfortos szociális lakás bérleti díja a mindenkori minimálbér 0,25 százalék négyzetméterenként, vagyis 500 forint. 

Hozzátette, az önkormányzatnak az elmúlt tíz évben évente 10 millió forint bevétele keletkezett bérlésekből, azonban, ha figyelembe veszik a leamortizált lakások felújítását, akkor veszteséges tevékenységet folytattak. A polgármester szerint ehhez társul az is, hogy az elmúlt két és fél évben több mint 60 millió forintot költöttek az önkormányzati lakások felújítására, állagmegőrzésére az önkormányzat költségvetésének terhére.

Hirdetés
Hirdetés