Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hasba rúgta a beteg az orvost Sárospatakon

| 2022. 08. 31. | 11:25:00
Vádemelés.
Hasba rúgta a beteg az orvost Sárospatakon
Hirdetés
Hirdetés

A Sátoraljaújhelyi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben, aki Sárospatakon egy orvost bántalmazott, mert nem volt elégedett az ellátással.

A vád szerint a férfi június 4-én késő este, vágott kézsérülésének ellátása céljából jelent meg a sárospataki orvosi ügyeleten. Az ügyeletes orvos a sérülést fertőtlenítette és bekötözte, majd közölte az ittas állapotban lévő vádlottal, hogy a késői időpontra tekintettel a sebét csak Miskolcon, a kórházban tudják összevarrni.

A vádlott erre feldühödött, veszekedni kezdett az orvossal és követelte az ellátást. Mikor az orvos próbálta a rendelőből kitessékelni, a vádlott szembefordult vele és egy alkalommal hasba rúgta a sértettet, aki a bántalmazás következtében nem sérült meg.

A vonatkozó törvényi rendelkezések alapján az egészségügyi dolgozó munkaköri feladatainak végzése során közfeladatot ellátó személynek minősül és ekként fokozott büntetőjogi védelemben részesül. Az eljárás tárgyát képező bűncselekmény 1-5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés