Hirdetés

Egy év és két hónap könyörület az alsózsolcai férfinak

Felvétel: TV2

2022.09.22. 12:53

Egy év és két hónap könyörület az alsózsolcai férfinak

Családjára gyújtotta a házat. Enyhítették a büntetését.

Hirdetés

Hirdetés

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa szeptember 21-én jogerős ítéletet hozott annak az alsózsolcai férfinak az ügyében, aki rettegésben tartotta a családját, többször megverte, bezárta és megöléssel fenyegette őket.

Az elsőfokon eljárt Miskolci Járásbíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott kaszát, borotvát, kést tartott az ágya mellett, ezzel fenyegetve élettársát és nevelt gyermeküket. Rendszeresen előfordult, hogy a lakás ajtaját bereteszelte, beláncolta, a kulcsot magánál tartotta, megakadályozva ezzel, hogy a sértettek elhagyhassák az ingatlant.

2020 májusában a férfi megengedte, hogy élettársa ügyintézés végett elmenjen otthonról és a gyermeket is magával vigye, azonban felszólította, hogy siessenek haza, egyébként megöli őket. Mire hazaértek, a gyanúsított az előszobába fejszét, baltákat és egy karót, a teraszra egy csomóval ellátott kötelet készített össze. A szerszámok láttán a sértettek félelmükben elmenekültek otthonról. Távozásukat követően a férfi a lakásban tüzet gyújtott, minek következtében az ingatlan kiégett és lakhatatlanná vált.

A járásbíróság a vádlottat személyi szabadság megsértése, kapcsolati erőszak és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki bűnösnek és halmazati büntetésül 3 év 6 hónap szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A fellebbezés folytán eljáró Miskolci Törvényszék álláspontja szerint az elsőfokú bíróság az enyhítő körülményeket – különösen a vádlott büntetlen előéletét, az igazságügyi orvosszakértői véleményben rögzítetteket, valamint a jelentős időmúlást – nem vette kellőképp figyelembe, ezért a szabadságvesztés tartamát 2 év 4 hónapra, míg a mellékbüntetés tartamát 3 évre enyhítette.

Alsózsolca

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés