Hirdetés
Hirdetés

Letartóztatásban a sajóládi gyerekeket fenyegetők

| 2022. 09. 22. | 14:46:00
Az egyik férfi felfüggesztett alatt esett újra bűnbe.
Letartóztatásban a sajóládi gyerekeket fenyegetők
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság elrendelte azoknak a férfiaknak a letartóztatását, akik a gyanú szerint kiskorú sértetteket fenyegettek meg.

A két kiskorú sértett szeptember 19-én éjjel egy sajóládi ingatlannál, kábítószer vásárlása céljából jelent meg és beszélgetésbe elegyedett az ott tartózkodó személyekkel, köztük a két gyanúsítottal is. A két férfi veréssel fenyegette meg a kiskorúakat, amelynek eredményeként azok átadták cipőiket, egy ezüstgyűrűt és 1 000 forint készpénzt. Ezután a gyanúsítottak egy telefonnal felvételt készítettek, mintha megvásárolták volna a sértettek dolgait, majd egy-egy pár koszos, szakadt lábbelit adtak nekik, hogy abban menjenek haza.

A bíróság szerint a kiszabható akár 8 év szabadságvesztés miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, annál is inkább, mivel az egyik gyanúsított végrehajtásában felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követhette el a cselekményt.

Tartani kell attól is, hogy a terheltek a sértettek és az ingatlanban tartózkodó, eddig ki nem hallgatott személyek befolyásolásával, megfélemlítésével, vagy tárgyi bizonyíték megsemmisítésével, elrejtésével veszélyeztetnék a bizonyítást, amelyet alátámaszt a bűntett leplezése céljából készített felvétel ténye is. Tekintettel arra, hogy a gyanúsítottak a pénzszerzés könnyű módjaként tekintenek az ilyen cselekményekre, megalapozottan feltehető, hogy tettüket megismétlik. Mindezeket mérlegelve a bíróság október 21-ig elrendelte a letartóztatásukat.

Hirdetés
Hirdetés