Hirdetés
Hirdetés

Advent: visszafogottabb díszkivilágítás Tiszaújvárosban

| 2022. 10. 19. | 21:31:00
Egy költséghatékony korcsolyapályát állítanak fel.
Advent: visszafogottabb díszkivilágítás Tiszaújvárosban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tiszaújvárosban is folyamatosan keresik azokat a takarékossági intézkedéseket, melyekkel csökkenthetik a város kiadásait az energiaválság időszakában.

Fülöp György polgármester október 19-i Facebook-posztjában tudatta, az elmúlt években folyamatosan bővült azon városrészek és utcák köre, melyeket ünnepi fénybe öltöztettek a Városgazda munkatársai, ezzel párhuzamosan azonban a költségek is emelkedtek. – A számításaink szerint idén közel 25 millió forintba kerülne, ha a hagyományainkat megtartva szeretnénk feldíszíteni a város utcáit. Ez az összeg nemcsak a megemelkedett energiaköltségeket foglalja magában, hanem a kihelyezéshez és leszereléshez szükséges munkaerő és eszközök díját is. Amennyiben idén a városközponti részre (Szent István út, Bethlen Gábor út, Városháztér), valamint a Verebély és Bocskai utak területére korlátozzuk a díszkivilágítás kihelyezését úgy várhatóan több mint 14 millió forintot takaríthatunk meg – közölte.

Hozzátette, a leírtakat mérlegelve úgy döntöttek, hogy idén „csak” az említett utcákban helyeznek el világító díszeket, de a Városháztéren továbbra is a megszokott karácsonyi hangulat fogadja majd az érdeklődőket.

Kiemelte, az Adventi Hangolódás programsorozat idén is a megszokott színvonalat ígéri, a Tiszaújvárosi Művelődési Központ munkatársai már hónapokkal ezelőtt megkezdték a rendezvény szervezését. Újdonságként egy ideiglenesen felállított korcsolyapályát is kipróbálhatnak az érdeklődők. Ez az amerikai gyártmányú, 4 évszakos műanyag pálya költséghatékony (hiszen nincs szükség elektromos áramra a jég hűtéséhez) és környezetbarát módon üzemel.

Hirdetés
Hirdetés