Hirdetés
Hirdetés

Életmentő készülékkel gazdagodott Tiszalúc

| 2022. 10. 29. | 21:20:00
Gulyás Gergely egymillió forinttal támogatta a beszerzést, emellett a helyiek is gyűjtést szerveztek.
Életmentő készülékkel gazdagodott Tiszalúc
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életmentő mellkaskompressziós készüléket adott át a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tiszalúcon október 29-én, a nagyközségben harminc éve működő mentőállomás jubileumi ünnepségén.

Gulyás Gergely több mint egymillió forinttal támogatta a Lucas 3 mellkaskompressziós készülék beszerzését, a fennmaradó összeget a helyiek gyűjtötték össze.

A miniszter köszöntőjében fontosnak nevezte, hogy a kisebb településeken is komoly fejlesztések valósuljanak meg. Kiemelte a Magyar falu program nyújtotta támogatásokat, amelyek azt a célt szolgálják, hogy a vidéki emberek minden területen ugyanolyan szolgáltatásokhoz jussanak, mint a nagyvárosiak. "Az a számtalan előny, ami egyébként együtt jár a vidéki léttel, ne találkozzon azokkal a hátrányokkal, amelyek az infrastruktúra fejletlenségéből következnek" – fogalmazott Gulyás Gergely, hozzátéve, hogy az utak felújítását tekintve is sokat léptek előre.

A miniszter beszélt arról is, hogy az orvosbéreket sikerült nagy mértékben növelni és az egészségügyi dolgozók esetében is jelentős lépések történtek, de további bérelemelésre is szükség van. Ezt a "nehéz években" is igyekeznek megvalósítani, és mindent megtenni azért, hogy mihamarabb bekövetkezzen – jelezte.

Hirdetés
Hirdetés