Hirdetés
Hirdetés

Használt mesekönyveket gyűjtenek Borsod megyében is

| 2022. 10. 18. | 10:47:00
Vidd a csomagautomatához!
Használt mesekönyveket gyűjtenek Borsod megyében is
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

November 6-ig jó állapotú, de már nem használt mesekönyveket gyűjtenek, melyekkel olyan kisgyermekeket, vagy éppen tinédzsereket szeretnének támogatni, akiknek a mese, az olvasás, a könyvek világa luxusnak számít családjaik megélhetési nehézségei, a mindennapi terhek miatt. A jótékonysági ügy népszerűsítését Trokán Anna színművésznő is segíti.

Az akcióhoz könnyen lehet csatlakozni, mivel a kiválasztott könyveket a FOXPOST országosan elérhető, több mint 700 csomagautomatájának egyikébe kell csak elhelyezni. Az aktuálisan elérhető csomagautomaták listája ITT található meg. A csomagautomaták kijelzőjén az Adományrekesz nyitása gombbal kinyíló rekeszbe kell elhelyezni a felajánlásokat, melyeket a FOXPOST ingyen szállít el az Ökumenikus Segélyszervezet részére.

A szervezők arra biztatnak minden olvasni szerető gyermeket és felnőttet, hogy

a jó állapotban lévő, de már nem használt mesekönyveket, ifjúsági regényeket küldjék el idén karácsonyra azoknak, akik csak ily módon tudnak a mesékhez, az olvasás öröméhez jutni.

A felhívás célja, hogy minél több mesekönyv gyűljön össze a rászoruló gyerekek számára. Használt, de jó állapotban lévő (nem szakadt, nem összefirkált), vagy új mese- és ifjúsági könyveket várnak a babáknak valótól egészen a tiniknek szólókig.

A jótékonysági akció népszerűsítését Trokán Anna színművésznő is segíti, többek között az Ökumenikus Segélyszervezet egyik gyermekeket segítő vidéki intézményében tartva mesefelolvasó élményprogramot nehéz körülmények között élő gyermekek számára. – Az esti meseolvasás fontos része a család mindennapjainak. Nemcsak a gyerekek szellemi fejlődését segítő, illetve a szülők és a gyerekek közti köteléket erősítő közös program, hanem bensőséges, vidám élmény is egyben, mely hozzájárul a kicsik egészséges lelki fejlődéséhez is. A segélyakció pedig abból a szempontból is értékteremtő, hogy lehetőséget nyújt az adományozó családok gyermekeinek a szemléletformálásra. A szülők ugyanis gyermekeikkel közösen választhatják ki és együtt küldhetik el a csomagautomaták segítségével a rászoruló családok gyermekei számára a már nem használt, de jó állapotú mesekönyveiket – mondta el Trokán Anna az akció elindításakor.

Hirdetés
Hirdetés