Hirdetés

Hirdetés

Jönnek a mínuszok; ésszel kell vezetni!

police.hu

2022.10.19. 08:18

Jönnek a mínuszok; ésszel kell vezetni!
A kép illusztráció (Pikist)

Figyelmeztet a rendőrség.

Hirdetés

Az országos meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a hét második felében köd és eső mellett – elsősorban a keleti országrészben – több helyen lehet talajmenti fagy, de a fagyzugokban kevéssel 0 fok alá is lecsökkenhet a hőmérséklet.

A rendőrség baleset-megelőzési tanácsait:

  • Köd esetén használjanak ködfényszórót! Ha járművük ezzel nem rendelkezik, akkor a tompított fényszórót kell bekapcsolni. A távolsági fényszóró használata kifejezetten kerülendő, hiszen az erős fény a páraszemcsékről visszaverődve vakító, átláthatatlan fehér falat képez!
  • Esős, ködös időben vezessenek lassúbb tempóban és tartsanak nagyobb követési távolságot, hiszen a féktávolság ilyenkor jelentősen megnő!
  • Vezetéskor fogják két kézzel a kormányt a stabil kormányzás és az esetleges megcsúszás mielőbbi korrigálhatósága érdekében, és figyelmüket összpontosítsák folyamatosan az útra! 
  • Előzéskor lassan, fokozatosan váltsanak forgalmi sávot, és számítsanak az eltérő tapadású felületek változására is!
  • Különös óvatossággal közlekedjenek a kijelölt gyalogos-átkelőhelyek megközelítésekor! A hosszabb féktávolság miatt jóval korábban kezdjék meg a lassítást, ha olyan gyalogost látnak, akinek az úttesten való áthaladására számítani lehet!
  • A láthatóságunk érdekében a gépjármű valamennyi világító berendezését tartsák tisztán, és fordítsanak figyelmet a szélvédő páramentesítésére is! 
baleset-megelőzés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés