Hirdetés
Hirdetés

Zala megyében lopott a borsodi férfi

| 2022. 10. 20. | 19:43:00
A kályhát és a tepsiket is elvitte!
Zala megyében lopott a borsodi férfi
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Állampolgári bejelentés érkezett a rendőrségre október 9-én délelőtt arról, hogy ismeretlen tettes Zalahalápon egy pince és egy melléképület ajtaját felfeszítette, majd azokból különböző tárgyakat – kályhákat, csaptelepeket, konyhai serpenyőket és tepsiket – lopott el, valamint az épület teljes hosszában leszerelte az ereszcsatornát is.

Tettével a tulajdonosnak több százezer forint összegű kárt okozott.

Az adatgyűjtés eredményeként a rendőrök azonosították a feltételezett elkövetőt, aki ellen a Miskolci Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot is kiadott, mivel a férfi a korábban a rá kiszabott börtönbüntetésének letöltését nem kezdte meg.

Az éppen autójával közlekedő 27 éves Borsod-Abaúj-Zemplén megyei tettest a rendőrök október 19-én Tapolcán elfogták, majd előállították és gyanúsítottként kihallgatták.

A rendőrök megállapították azt is, hogy a férfi úgy ült a volán mögé, hogy a Kazincbarcikai Járásbíróság eltiltotta őt a járművezetéstől. Az elkövető ellen lopás bűntett, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás a Tapolcai Rendőrkapitányságon.

Hirdetés
Hirdetés