Hirdetés

Hirdetés

Kezdődhet a sajóbábonyi patak medrének rendbehozatala

borsodihir.hu

2022.11.05. 10:12

Kezdődhet a sajóbábonyi patak medrének rendbehozatala

Nem egyszer öntött el utcákat, lakóházakat.

Hirdetés

A fenntartható fejlődés jegyében valósul meg Sajóbábonyban a Vargaszögi patak vízelvezető rendszerének fejlesztése. A több mint 211 millió forintos támogatás segítségével helyrehozzák a patak medrét a településen áthaladó szakaszán.

A most induló beruházás célja a csapadék biztonságos levezetésére alkalmas mederszelvény kialakítása a patak belterületi szakaszán.

A Vargaszögi patak jelenlegi állapotában nem képes a nagy intenzitású csapadékhullás esetén a vízgyűjtőjéről érkező vizet károkozás nélkül elvezetni. A korábbi hirtelen lezúduló nyári esőzések során a patak kilépett a medréből, és elöntötte a környező utakat – lakóházak, közterületek, utak, a patakmeder és a patakon átívelő hidak is károsodtak. A Vargaszögi patak a települési vízkárelhárítás szempontjából kiemelt jelentőséggel bír és rekonstrukciója a város megfelelő árvíz elleni védelme érdekében elengedhetetlen.

A beruházás során új mederburkoló elemeket helyeznek el 871 méteren és további 250 méter hosszon a meglévő földmedrű árok korszerűsítése is megvalósul. 

A fejlesztés hozzájárul az esetleges további káresemények kockázatának csökkentéséhez, az élhető és fenntartható települési környezet kialakításához, az itt élő lakosság helyben maradásához, így összességében Sajóbábony fejlődéséhez.
SajóbábonypatakvízrendezésVargaszögi

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés