Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kezdődhet a sajóbábonyi patak medrének rendbehozatala

| 2022. 11. 05. | 11:12:00
Nem egyszer öntött el utcákat, lakóházakat.
Kezdődhet a sajóbábonyi patak medrének rendbehozatala
Hirdetés
Hirdetés

A fenntartható fejlődés jegyében valósul meg Sajóbábonyban a Vargaszögi patak vízelvezető rendszerének fejlesztése. A több mint 211 millió forintos támogatás segítségével helyrehozzák a patak medrét a településen áthaladó szakaszán.

A most induló beruházás célja a csapadék biztonságos levezetésére alkalmas mederszelvény kialakítása a patak belterületi szakaszán.

A Vargaszögi patak jelenlegi állapotában nem képes a nagy intenzitású csapadékhullás esetén a vízgyűjtőjéről érkező vizet károkozás nélkül elvezetni. A korábbi hirtelen lezúduló nyári esőzések során a patak kilépett a medréből, és elöntötte a környező utakat – lakóházak, közterületek, utak, a patakmeder és a patakon átívelő hidak is károsodtak. A Vargaszögi patak a települési vízkárelhárítás szempontjából kiemelt jelentőséggel bír és rekonstrukciója a város megfelelő árvíz elleni védelme érdekében elengedhetetlen.

A beruházás során új mederburkoló elemeket helyeznek el 871 méteren és további 250 méter hosszon a meglévő földmedrű árok korszerűsítése is megvalósul. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés