Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nyílt halántékcsonttörést okoztak Encsen – vádemelés

| 2022. 11. 15. | 11:00:00
Bozótvágóval és vascsővel támadtak a férfire az utcán.
Nyílt halántékcsonttörést okoztak Encsen – vádemelés
Hirdetés
Hirdetés

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt négy férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt. Az elkövetők Encsen a sértettet körbevették, egyikük egy bozótvágó késsel többször fején és karján megütötte, a másik vádlott pedig egy vascsővel bántalmazta.

A vádirat szerint a vádlottak 2021. január végén, reggel, Encsen meglátták, amint a sértett férfi az utcán gyalogolt. Vele haragos viszonyban voltak, ugyanis a férfi felesége január hónap elején az egyik vádlottal szemben szexuális erőszak bűntette miatt feljelentést tett.

A férfiak kimentek az utcára, közülük annál a vádlottnál, aki ellen a feljelentés megtörtént, egy vascső volt, míg az apjánál egy bozótvágó kés. Körbefogták a sértettet, majd a feljelentés miatt szidták. Az egyik elkövető egy gázsprayel lefújta a sértettet, majd elővette a bozótvágó kést, és azzal több esetben a fejére, illetőleg a védekezésként felemelt karjára sújtott. A férfi a földre rogyott, ekkor a másik vádlott a vascsővel a fején megütötte. A két társuk biztatták a támadókat, az „öld meg a kutyát!” kifejezést használva. A sértettnek sikerült felállni, és futva menekült, azonban a bozótvágó késsel támadó férfi utánaszaladt és mégegyszer fejen ütötte. A többiek is üldözőbe vették, viszont egy járókelő közbeavatkozott, és felszólította őket, hogy hagyják abba.

A sértett a bántalmazás következtében a halántékcsont 8 napon túl gyógyuló nyílt törését, valamint vágott sérüléseket szenvedett el. A bozótvágó késsel a fejre mért csapások miatt a cselekmény alkalmas volt közvetett életveszélyes sérülés okozására. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés