Hirdetés
Hirdetés

Enyhítették a bőcsi gázoló ítéletét

| 2023. 01. 19. | 09:04:00
Börtönbe megy az 50 éves nő.
Enyhítették a bőcsi gázoló ítéletét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa jogerős ítéletet hozott annak a vádlottnak az ügyében, aki 2019 novemberében Bőcsön elütött egy kerékpárost.

A Miskolci Járásbíróság elsőfokú ítélete szerint a vádlott a reggeli órákban Hernádkak irányába autózott, amikor a mellette ülő kiskorú gyermekéhez fordult, emiatt nem észlelte az előtte, vele azonos irányban, kerékpárral haladó sértettet, akit a jármű jobb első részével elütött.

A sértett – egy 63 éves helyi asszony– olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vádlott – bár észlelte a balesetet – a helyszínen nem állt meg, hanem segítségnyújtás nélkül továbbhaladt.

A bíróság a vádlottat halált okozó közúti baleset okozásának vétsége és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette miatt 2 év 6 hónap szabadságvesztésre és 4 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte.

A fellebbezések folytán eljáró másodfokú bíróság döntésében az elsőfokú bíróság ítéletét megváltoztatta,

a kiszabott szabadságvesztés tartamát 1 év 6 hónapra, a közúti járművezetéstől eltiltás tartamát 3 évre enyhítette.

A másodfokú eljárásban meghallgatott szakértő érvelését is figyelembe véve a törvényszék nem tartotta alaposnak a vádlott és védője által előterjesztett, a segítségnyújtás elmulasztása alóli felmentést célzó perorvoslatot.

Hirdetés
Hirdetés