Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiengedték a kórházból Fülöp herceget

| 2017. 06. 22. | 16:01:00
Erzsébet királynő férje újra otthon.
Kiengedték a kórházból Fülöp herceget
Hirdetés
Hirdetés

Hazatérhetett a kórházból csütörtökön Fülöp edinburghi herceg, a brit uralkodó 96 esztendős férje, akit közelebbről nem részletezett fertőzéses tünetekkel kezeltek.

Fülöpöt kedd este szállították a VII. Eduárd király nevét viselő londoni kórházba a királyi házaspár windsori rezidenciájáról, de a Buckingham-palota hivatalos tájékoztatása szerint csak elővigyázatossági intézkedésről volt szó.

Fülöp herceg két éjszakát töltött a királyi család házi kórházának számító intézményben, ahonnan csütörtökön visszatért Windsorba.
Az udvar nem részletezte Fülöp herceg betegségének mibenlétét, csak annyit közölt, hogy a panaszok egy hosszabb ideje fennálló egészségi problémából eredtek.

A Buckingham-palota illetékesei hangsúlyozták, hogy Fülöp nem sürgősségi ellátásra szorult, hanem orvosa tanácsára vonult be kivizsgálásra a kórházba.

A herceg a kórházi kezelés miatt nem vehetett részt az új parlamenti évad szerdai megnyitóján, amelyen hitvese, a 91 esztendős II. Erzsébet királynő ismertette kormánya törvényalkotási programjának fő elemeit. 
A királynő a hagyományoknak megfelelően a Lordok Házában olvasta fel a kormány által összeállított cselekvési tervet, de ezúttal nem Fülöp, hanem Károly trónörökös, a házaspár elsőszülött fia ült az uralkodó mellett a brit parlament felső kamarájának kettős trónszékén.
A királynő programja egyebekben nem módosult, a parlamenti megnyitó után az eredeti terveknek megfelelően megtekintette a rangos Royal Ascot lóversenysorozat futamait.
Néhány hete bejelentették, hogy Fülöp ősztől visszavonul a közszerepléstől. A herceg augusztus végéig eleget tesz az előre egyeztetett programjában szereplő összes nyilvános megjelenési kötelezettségének, utána azonban már nem fogad el meghívásokat ilyen eseményekre.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés