Kampány indult a #metoo ellen

mti

2018.01.10. 09:22

Kampány indult a #metoo ellen
Catherine Deneuve (Fotó: imdb.com)

Sztárok írták meg a magukét.

Meg kell hagyni a férfiaknak az ostromlás szabadságát - áll abban a nyílt levélben, amelyet több ismert francia nővel egyetemben Catherine Deneuve is aláírt, hogy véleményt nyilvánítson a szexuális túlkapásokról szóló vitában.

A férfiak elleni feljelentéskampány csak az erkölcscsőszök és a vallási szélsőségesek kezére játszik

- idézi az MTI a Le Monde című lapban kedden megjelent levelet, amelyet száz nő, köztük Deneuve, az egyik legnagyobb francia filmcsillag írt alá.

Miközben elismerik, hogy a Weinstein-ügy nyilvánosságra kerülésének megvolt a haszna, hiszen szükségszerű volt, hogy kiderüljön, bizonyos férfiak hogyan használják ki hatalmukat,

az aláírók úgy vélik, a vádak "túl messzire mentek". 

"Megbüntetnek férfiakat, arra kényszerítik őket, hogy felmondjanak, holott egyetlen vétkük, hogy megérintettek egy térdet vagy megpróbáltak csókot lopni" - áll a szövegben.

"Az, hogy a férfiakat vágóhídra küldik ahelyett, hogy a nőket segítenék abban, hogy önállóbban legyenek, a szexuális szabadság ellenségeit segíti"

- olvasható a levélben.

"Megvédjük a férfiak jogát a nők ostromlására, mert ez a szexuális szabadság elengedhetetlen része"

- vallják a levél aláírói.

"Nőként nem találjuk helyünket ebben a feminizmusban, amely túlmutat a hatalom kihasználásának leleplezésén, és táplálja a férfiakkal és a szexualitással szembeni gyűlöletet"

- áll a levélben.

szexszexuális zaklatás

Szóljon hozzá!

Hirdetés