Milliókat fizetnek ki a magyarok, mit gondol, mire?

Cívishír

2018.01.18. 20:00

Milliókat fizetnek ki a magyarok, mit gondol, mire?
Képesek vagyunk biztosítás nélkül nekivágni (Fotó: Pixabay)

Vakarják a fejüket a mentés, az egészségügyi ellátás számlája láttán.

Hirdetés

Évente 5-6 ezer magyar szenved síbalesetet a környező országokban, és a mai napig jelentős a biztosítás nélkül lécet csatolók száma, akik aztán több százezertől 5-10 millió forintig terjedő költségeket kénytelenek kifizetni egy csonttörő bukás után – közölte csütörtökön Rácz István.

A Biztosítás.HU ügyvezetője azt mondja, a mintegy félmillió hazai síelő fele köt biztosítást, pedig minden századikat baleset éri a pályákon. A balesetek nagy része Ausztriában történik, ahol egy idényben magyarok és nem magyarok összesen átlagosan mintegy hatvanezren sérülnek meg; a balesetek közül minden ezredik halálos és minden tizedik fejsérülés.

A nők a lábukon

Mint emlékeztet, biztosítás nélkül magunknak kell állnunk a mentés (helikopteres beavatkozás esetén 1–1,5 millió forint), a kórházba szállítás és az ellátás (akár ezer euró naponta) és az esetleges műtét még ennél is drágább költségeit. – Az autónkat sem tudjuk hazavezetni törött lábbal és ha valaki másnak okozunk kárt, az is a mi pénztárcánkat nyomja. Vagyis az ő ellátását ugyanúgy fizetnünk kell, mintha mi sérültünk volna meg – hangsúlyozza.

A balesetek során a nők általában a lábukon, a férfiak a vállukon és a derekukon sérülnek meg legtöbbször.

A snowboardozók esetében a sérülés gyakorisága kétszeres a síelőkhöz viszonyítva, tekintve, hogy a sportág több ugrást, fordulást igényel. – A síbalesetekből adódó kár mégis lényegesen nagyobb, mivel a sí átlagos sebessége jóval meghaladja a snowboard-ét. Ezt támasztja alá, hogy a síelő sérültek átlagos táppénzen töltött ideje 22, míg a snowboardosoké 11 nap – tette hozzá Rácz István.

biztosításSíbalesetSnowboardBiztosítás.HU

Szóljon hozzá!

Hirdetés