Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Végre kiderült az újszülött herceg neve

| 2018. 04. 27. | 17:00:00
Nem sokan fogadtak erre.
Végre kiderült az újszülött herceg neve
Hirdetés
Hirdetés

A Louis Arthur Charles neveket kapta Vilmos herceg és Katalin hercegnő április 23-án született harmadik gyermeke.

A Kensington-palota, a hercegi házaspár londoni rezidenciája pénteken bejelentette azt is, hogy a gyermek hivatalos megszólítása Ő Királyi Fensége, Louis - vagyis Lajos -, Cambridge hercege. 

Vilmos és Katalin is a Cambridge hercege, illetve hercegnője címet viseli 2011 áprilisában kötött házasságuk óta, két idősebb gyermekük, a 2013. július 22-én született György herceg és nővére, a május 2-án harmadik születésnapját ünneplő Sarolta hercegnő hivatalos titulusa is ez.

A hercegi házaspárnak sikerült alaposan meglepnie a fogadóipart, a Lajos első névre ugyanis a nagy fogadási cégek nem számítottak. A fogadóirodák egyebek mellett azért sem tekintették favoritnak a Lajos nevet, mert ugyanez a név szerepel a csecsemő bátyja, György herceg - teljes nevén György Sándor Lajos -, valamint az édesapa, Vilmos nevei között is. Vilmos herceg teljes neve Vilmos Artúr Fülöp Lajos. Vilmos és Katalin nagy valószínűséggel a brit királyi család egyik legnépszerűbb és legbefolyásosabb néhai tagja, Lord Louis Mountbatten emlékének kívánt tisztelettel adózni azzal, hogy a legkisebb gyermeknek a Lajos első nevet választotta.

Kevéssé valószínű ugyanakkor, hogy a belátható jövőben az Egyesült Királyságnak - az angol-brit monarchia történelmében először - Lajos nevű uralkodója lenne. Az ötnapos herceg ugyanis az ötödik a brit trónutódlási sorban, Károly trónörökös, Vilmos herceg, valamint György herceg és Sarolta hercegnő után.

Vilmos és Katalin a brit monarchia hagyományaihoz képest - csakúgy, ahogy György és Sarolta esetében - ezúttal is viszonylag gyorsan bejelentette gyermekének nevét. Károly trónörökösről, II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg elsőszülött fiáról - aki teljes nevén Károly Fülöp Artúr György - például csak születése után egy hónappal, 1948 decemberében, a keresztelőceremónián derült ki, hogy szülei milyen neveket választottak neki.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés