A világ egyik leghíresebb szakácsa öngyilkosságba menekült

2018.06.08. 14:26

A világ egyik leghíresebb szakácsa öngyilkosságba menekült

Kiteregetett mindent, amiről a séfek és étteremtulajdonosok a sírig hallgattak volna.

Hirdetés

Az egyik leghíresebb tévés szakács, Anthony Bourdain öngyilkosságot követett el. Ezt a csatornája, a CNN is megerősítette. A tévés Franciaországban forgatott, itt találták meg holttestét péntek reggel a szállodai szobájában. 

2000-ben futott be, amikor A konyhafőnök vallomásai (Kitchen Confidential) című könyve bestseller lett, és amit a gasztronómiai világban minden idők legjobb, szakács által írt könyvének tartanak. Kiteregetett mindent, amiről a séfek és étteremtulajdonosok a sírig hallgattak volna.

Megírta, hogy szoktak lopni az éttermi dolgozók, miként drogoznak a séfek, milyen formában adják el a romlott árut az éttermek...

Bourdain sem vetette meg az alkoholt és a drogokat, séfként tengette az életét New Yorkban, majd a könyve általi hírnevet meglovagolva televíziós műsorvezető lett, és kiderült, ez jobban megy neki, mint a szakácsmesterség.

A világ leglazább séfjeként körbejárta a világot, megfordult Budapesten is, ahol a rántott húsról mondott jókat. A legundorítóbb ételnek a McNuggetset tartotta, szókimondása miatt vált igazán nagy tévésztárrá.

Halálát Jamie Oliver úgy kommentálta a Facebookon, hogy pótolhatatlan űrt hagyott maga után.

Közös falatozás Barack Obamával Hanoiban

 

szakácskönyvsztárséf

Szóljon hozzá!

Hirdetés