Hirdetés

Európát megvette Havanna

MTI

2018.11.05. 08:03

Európát megvette Havanna

A legjobb előadókat díjazták.

Hirdetés

Camila Cabello volt a legnagyobb nyertese az MTV Europe zenetévé idei, az észak-spanyolországi Bilbaóban rendezett díjátadójának legnagyobb nyertese, a kubai születésű amerikai énekesnő hat jelöléséből négyet váltott díjra.

– Fantasztikus év volt. Életem legjobb éve – mondta a 21 éves előadó, miután a vasárnap esti gálán Havana című számáért átvette a legjobb dalnak járó elismerést, amelynek videoklipjét is díjazták. A rajongók szavazatai alapján Camila Cabello lett a legjobb előadó is ebben az évben, és az énekesnő megkapta a legjobb amerikai előadónak járó díjat is.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/HCjNJDNzw8Y" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Az esemény házigazdája Hailee Steinfeld, az Oscar-díjra jelölt amerikai színésznő volt, aki maga is díjban bízhatott a legjobb popelőadó kategóriában, ám az elismerést végül a brit Dua Lipa vehette át. 

  • A legjobb új előadónak Cardi B-t,
  • a legjobb hip-hop előadónak pedig Nicki Minaj-t választották. 
  • a legjobb élő produkciónak járó díjat Shawn Mendes kapta
  • a legjobb rockbanda a 5 Seconds Of Summer lett.
  • Panic! At The Disco nevű amerikai együttes a legjobb alternatív előadó kategóriájában diadalmaskodott
  • a szintén amerikai Marshmello a legjobb elektronikus előadó díját nyerte el.

Globális ikon

A díjazottak közül többen is felléptek a gálaműsorban, az este fő attrakciójának azonban Janet Jackson számított, aki Made for Now című legújabb számát adta elő mielőtt átvette a Globális ikon elnevezésű kitüntetést. A több mint 40 éve tartó zenei pályafutásáért jutalmazott énekesnő köszönőbeszédében a bántalmazott, félelemben élő nőkért emelt szót.

 

HavannaCamila CabelloMTV EMA

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés