Hirdetés

Budapestre hozzák a sziámi ikreket

MTI

2019.01.05. 09:41

Budapestre hozzák a sziámi ikreket

A fejüknél nőttek össze, megoperálják őket.

Hirdetés

Budapestre érkezik január 5-én az a fejüknél összenőtt bangladesi sziámi ikerpár, akiknek a szétválasztását a világon egyedül a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapata vállalta.

A kétéves Rabia és Rukia azért jön Magyarországra, hogy a végleges koponyaszétválasztó operációhoz szükséges diagnosztikai és előkészítő vizsgálatok megtörténhessenek a speciális plasztikai sebészeti műtéttel, a szövettágítók beültetésével együtt.

A három fő szakaszból álló műtétsorozat első részét, a fő agyi szállítóér-hálózat érfalon belüli, ún. endovaszkuláris úton történő kétlépcsős szétválasztását dr. Hudák István idegsebész vezetésével végezte sikerrel az alapítvány háromfős orvoscsapata Bangladesben februárban és augusztusban. A fejüknél összenőtt sziámi ikerpárt hosszas mérlegelés után azért hozzák hazánkba, hogy a műtétsorozat következő, plasztikai sebészeti részét orvosszakmai szempontból ideálisabb körülmények között, a lehető leghatékonyabb eszközökkel végezzék el dr. Pataki Gergely plasztikai sebész vezetésével.

Az agy és a koponya végleges szétválasztását jelentő nagyműtétet dr. Csókay András idegsebész irányítja majd, amit alapos vizsgálatokkal szükséges előkészíteni.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés