Szabadmászó London legmagasabb felhőkarcolóján!

MTI

2019.07.08. 19:07

Szabadmászó London legmagasabb felhőkarcolóján!
Először a Twitteren osztottak meg felvételeket a mászóról

Úgy tűnik, nem vitt biztonsági eszközöket.

Hirdetés

A felvételek szerint mindenfajta biztonsági felszerelés nélkül kapaszkodott fel egy férfi július 8-án, a hajnali órákban London legmagasabb épületére, a csupa üveg The Shard felhőkarcolóra.

A rendőrséget helyi idő szerint 5.15-kor hívták ki – írja a BBC hírportálja. A Twitterre nem sokkal később felkerült videofelvételen egy férfi látható, amint a 309 méter magas felhőkarcoló oldalán kapaszkodik, látszólag kötelek és tapadókorongok nélkül. A mutatvány után a férfi bemászott az épületbe, ahol a rendőrök beszéltek vele, de nem tartóztatták le.
Az éles kontúrjai miatt The Shard (üvegszilánk) névre keresztelt épület üzemeltetőjének szóvivője elmondta, szerencsére senki nem sérült meg a veszélyes mutatvány során és együttműködnek a hatóságokkal az eset kivizsgálásában. A felhasználók a közösségi médiában adtak hangot véleményüknek a hajnali attrakcióval kapcsolatban. Sokakat megdöbbentet, hogy valakinek hétfő kora reggel van energiája megmászni egy felhőkarcolót.

BREAKING: A man has been spotted climbing to the top of London's Shard this morning. Police say he is now inside and talking to officers. pic.twitter.com/N48TeXvCHV

— talkRADIO (@talkRADIO) 2019. július 8.

Az épület csúcsára két éve kapaszkodott fel a CassOnline nevű londoni mászó, aki YouTube-csatornáján közvetítette is a mutatványt. 2013-ban a Greenpeace aktivistái az északi-sarkköri olajfúrás elleni tiltakozásul mászták meg a tornyot.

 

Londonszabadmászás

Szóljon hozzá!

Hirdetés