Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hatvanéves lett Bon Jovi

| 2022. 03. 02. | 11:05:00
Karrierje során 14 albumot adott ki együttesével.
Hatvanéves lett Bon Jovi
Hirdetés
Hirdetés

1962. március 2-án, azaz ma 60 éve született John Francis Bongiovi, Jr., ismertebb nevén Jon Bon Jovi amerikai zenész, dalszerző, a Bon Jovi együttes énekese. Karrierje során kiadott két szólóalbumot és tizennégy albumot az együttessel – olvasható a Wikipédián. Az első Bon Jovi album 1984. január 21-én jelent meg és több mint félmillió eladott példánnyal aranylemez státuszt ért el az USA-ban.

A fordulópontot a harmadik nagylemez és a hivatásos dalszerző/slágergyáros Desmond Child csatasorba állítása hozta meg. Az 1986-ban megjelent Slippery When Wet albumra olyan slágereket írtak közösen, mint a You Give Love A Bad Name, a Livin' On A Prayer vagy a Wanted Dead Or Alive. Megjelenése óta a lemez 28 millió példányban kelt el világszerte.

Az 1988-as New Jersey című albummal folytatták a sikereket, amely nem kevesebb mint öt Top10-es slágert hozott, köztük két listavezetőt a Bad Medicine és a Lay Your Hands On Me képében.1990-ben született meg első szólóalbuma, amelyről a címadó Blaze Of Glory szólóban is a slágerlisták első helyére juttatta az énekest. 1992-es sikeres visszatérésével a Bon Jovi együttes az új évtizedben is a csúcson tudott maradni. A 2000-es évek elején történelmi visszatekintésként megjelent a The Power Station Years: The Unreleased Recordings című válogatás, 

1989. április 29-én a New Jersey album amerikai turnéjának közepén, Jon Bon Jovi Las Vegasba utazott, hogy feleségül vegye középiskolai szerelmét, a karateoktatóként dolgozó Dorothea Rose Hurley-t. Házasságukból négy gyermekük született.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés