Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

30 éve hunyt el a nagy komikus, Benny Hill

| 2022. 04. 20. | 10:57:00
Showja Magyarországon is nagyon népszerű.
30 éve hunyt el a nagy komikus, Benny Hill
Hirdetés
Hirdetés

1992. április 20-án, azaz 30 éve hunyt el Alfred Hawthorn Hill, vagy ahogy mindenki ismeri, Benny Hill angol komikus színész és énekes, a The Benny Hill Show sorozat sztárja. A Dél-Angliában született Benny Hill a színészkedés előtt még a brit hadseregben szolgált a második világháború alatt mint sofőr és szerelő, de jelen volt a normandiai partraszállásnál is – írja a Wikipédia.

A háborút követően tejesemberként, eladóként, színpadi asszisztensként és amatőr színészként dolgozott; a televízióban 1949-ben debütált. Az 1950-es években kedvelt rádiós műsorvezető volt, majd 1955-ben megkapta első saját televíziós show-ját a BBC-nél.

1969-ben szerződött a Thames Television csatornához, ahol húsz éven keresztül készítette The Benny Hill Show című humoros sorozatát, amelyet világszerte több mint száz országban vetítettek, így Magyarországon is. Magyar szinkronhangja Gálvölgyi János volt.

A The Benny Hill Show-t 1989-ben szüntették be. Ez elsősorban a nők jogaiért küzdő egyesületek unszolására történt meg, amelyek kifogásolták, hogy Hill lenézi őket a műsorban, amit idejétmúltnak tartottak, s amelyben folyamatosan régi poénokat ültet új környezetbe. A nők egyoldalú, szexista ábrázolásával vádolták, valamint azzal, hogy politikailag nem korrekt és állandóan más nációk kifigurázásával foglalkozik.

Ezután Benny Hill visszavonult, és 1992. április 20-án magányosan hunyt el otthonában, minden bizonnyal szívinfarktus következtében. Ironikus, hogy épp aznap kapott postán egy új szerződést a Central Independent Television-tól (ma ITV Central).

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés