Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Meghalt a Bon Jovi magyar származású tagja, Alec John Such

| 2022. 06. 06. | 16:41:00
Hetvenéves volt.
Meghalt a Bon Jovi magyar származású tagja, Alec John Such
Hirdetés
Hirdetés

Hetvenéves korában vasárnap meghalt Alec John Such egykori basszusgitáros, születési nevén Szűcs Elek János, a Bon Jovi legendás amerikai rockzenekar egyik alapítója – jelentette be az együttes június 6-án.

Such 1983 és 1994 között játszott az együttesben, amikor olyan slágereket adtak ki, mint a You Give Love a Bad Name, a Livin' on a Prayer és a Bad Medicine – írta a BBC hírportálja. Suchnak tulajdonítotják, hogy összehozta a zenekart, és úgy emlékeztek rá, mint egy kedves barátra, aki "vad és élettel teli" volt.

Arról, hogy hogyan és hol halt meg, nem közöltek részleteket.

"Alec szerves része volt a zenekar megalakulásának. Hogy őszinte legyek, rajta keresztül találtunk egymásra.." - írta a Twitteren Jon Bon Jovi énekes-dalszerző. Tico Torres dobos gyerekkori barátjaként ő hozta el a gitáros és dalszerző Richie Samborát, hogy lássa a zenekar fellépését – mondta Bon Jovi. "Ma ezek a különleges emlékek mosolyt csalnak az arcomra és könnyet a szemembe. Nagyon fog hiányozni  nekünk" – mondta.

Such 1951. november 14-én született New Yorkban, és ismert alakja lett a New Jersey-i zenei színtérnek, ahol a zenekar megalakult – írta az AP amerikai hírügynökség. Eredetileg a The Message nevű zenekarban játszott. A Sayreville-i Hunka Bunka Ballroom menedzsereként ő hívta meg Jon Bon Jovi & The Wild Ones együttest, mielőtt maga is csatlakozott volna a zenekarhoz. Idősebb volt zenekari társainál, ahogy azt évekkel később a The Asbury Park Press című lapnak adott interjújában megjegyezte. "A lemezcég nem mondott igazat a koromról. Harmincegy éves voltam, amikor beléptem. Jó tíz évvel idősebb, mint a zenekar többi tagja. A nővérem végül nagyon dühös lett, mert az újságok az idősebb nővéremként írtak róla, pedig valójában fiatalabb volt nálam" – mondta. A korkülönbség volt az oka annak, hogy végül kilépett – tette hozzá. "Amikor 43 éves voltam, kezdtem kiégni. Úgy éreztem, hogy ez munka, és én nem akartam dolgozni. Azért álltam be egy zenekarba, mert nem akartam dolgozni".

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés