Hirdetés
Hirdetés

Megerőszakolta, majd bezárta ózdi barátnőjét

| 2017. 08. 09. | 12:49:00
Házi őrizetben a gyanúsított.
Megerőszakolta, majd bezárta ózdi barátnőjét
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra házi őrizetét rendelte el annak a gyanúsítottnak, aki a gyanúsítás szerint szexuális erőszak bűntettét, személyi szabadság megsértése bűntettét, és magánlaksértés vétségét valósította meg ismerőse sérelmére.

A terhelt és a sértett 2015 őszétől kezdődően baráti viszonyban voltak, majd 2016 nyarától a gyanúsított féltékennyé vált, melyből adódóan számos vita alakult ki közöttük. Idén augusztus 5-én a gyanúsított a sértett ózdi otthonában tartózkodott, ahol ismét féltékenységének adott hangot. A nő távozásra szólította fel, azonban a gyanúsított fizikai erőfölényét kihasználva a sértettet lefogta, és szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette. Ezután a sértett többször kérte a gyanúsítottat, hogy hagyja el a lakását, vagy őt engedje ki a házból, azonban a gyanúsított a nő kérését megtagadta. A sértett egy alkalommal megpróbált megszökni, azonban a terhelt utolérte, visszavonszolta a lakásba és kulcsra zárta a bejárati ajtót. Ezt követően a gyanúsított a sértett mellett maradt és kijelentette, hogy most aludni fognak.

Miután a terhelt elaludt, a sértettnek sikerült megszöknie.

A bíróság rögzítette, hogy a gyanúsított esetében a házi őrizet elrendelésének általános feltételei maradéktalanul fennállnak, tekintettel arra, hogy a gyanúsítottal szemben kiemelkedő tárgyi súlyú, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt indult eljárás. Mindezeken túl a kényszerintézkedés különös okai is megállapíthatók, hiszen a gyanúsításban szereplő bűncselekmény miatt kiszabható büntetés akár 12 évig tartó szabadságvesztés is lehet, mely a szökés, elrejtőzés veszélyét megalapozza. Mivel a gyanúsított egy kiskorú gyermek neveléséről gondoskodik, bejelentett lakcímmel rendelkezik, ezért utóbbitól csak csekély mértékben kell tartani.

Hirdetés
Hirdetés