Hirdetés

A Balla Irma-ügy tárgyalását márciusban folytatják Nyíregyházán

Szabolcsihír

2017.12.18. 10:02

A Balla Irma-ügy tárgyalását márciusban folytatják Nyíregyházán
A kép illusztráció (pixabay.com)

Tavasszal volt tíz éve, hogy a képviselőnőt meggyilkolták.

Hirdetés

A Nyíregyházi Törvényszéken december 15-én tartottak tárgyalást a 2007-ben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének ügyében - közölta a Szabolcsihírrel dr. Toma Attila sajtószóvivő.

A vádirat szerint a vádlott, D. L. a sértett hölgy debreceni lakásába behatolva, őt feszítővassal többször fejen, arcon ütötte, majd a sértettre ráült, és nyakát leszorítva olyan gégesérülést okozott, amely B. I. azonnali halálához vezetett.

A törvényszék a tárgyaláson meghallgatta a genetikai szakértőket, akik a bűntett helyszínén talált DNS profilt tartalmazó anyagok vizsgálatával kapcsolatban azt állapították meg, hogy azok származhatnak a vádlottól is.

A bíróság indokoltnak látta újabb genetikai szakértő kirendelését. A tárgyalás 2018. március 14-én folytatódik a törvényszéken.

Mint ismeretes, a debreceni önkormányzati képviselő, Balla Irma megölésével először fiát vádolták meg, sőt, 12 évre el is ítélték. A fiú azonban midvégig ártatlannak vallotta magát. Miután bizonyítékok hiányában felmentették, kártérítést ítéltek meg számára, ám a fiú úgy érzi, élete már tönrement. Egy lapnak korábban azt nyilatkozta: depressziós lett, szakmájában eddig nem tudott elhelyezkedni, mert míg a valódi tettest jogerősen el nem ítélik, az emberek bizalmatlanok vele. Abban bízik, ha a valódi tettest jogerősen elítélik, perújítást kezdeményezhet, aminek a végén kimondhatják róla, tényleg nem ő ölte meg az édesanyját.

A férfi, akit most a gyikossággal vádolnak, korábban kétszer már bevallotta tettét, majd mindkét alkalommal visszavonta. 

 

DebrecenNyíregyházi TörvényszékBalla Irma

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti