Hirdetés
Hirdetés

Halálra vertek egy 17 éves fiút Szirmabesenyőn

| 2018. 01. 31. | 12:58:00
Az elmúlt évek egyik legkegyetlenebb gyilkossága. A bűncselekménnyel az áldozat egy kortársát vádolja a borsodi főügyészség.
Halálra vertek egy 17 éves fiút Szirmabesenyőn
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fiatalkorúak börtönében letöltendő börtöntbüntetés kiszabását indítványozta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség azzal a 17 éves fiúval szemben, aki tavaly februárban annyira megverte zárkatársát, hogy az később belehalt a sérüléseibe.

A vádirat szerint az elkövető előzetes letartóztatásban volt a szirmabesenyői büntetés-végrehajtási intézetben, ahol vele egy zárkában helyezték el a szintén letartóztatott fiút. A vádlott azonnal rászállt a nála gyengébb testalkatú fiatalemberre és verekedést provokált vele. Két zárkaellenőrzés között többször megütötte és megrúgta a fején, ha az áldozat elvesztette az eszméletét, a másik fellocsolta és folytatta a verést.

Az így bántalmazott fiú végül felmászott ugyan az ágyára aludni, de reggelre kómába esett. Kórházba szállították, de koponya- és agysérülés következtében két hónap múlva meghalt (már nem is tért eszméletre). Az ügyészség megállapította: a tinédzser halálát az említett ütések és rúgások okozták.

Közben a vádlottat rablások miatt jogerősen 7 év börtönre is elítélték.

Hirdetés
Hirdetés