Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ilyen nincs! Rendőr kezébe adta a drogot a vevő Miskolcon

| 2018. 02. 13. | 17:40:00
Nagy felderítések Borsodban!
Ilyen nincs! Rendőr kezébe adta a drogot a vevő Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Rendőrkapitányság Felderítő Osztályának munkatársai az elmúlt napokban három szervezett akciót is végrehajtottak a megyeszékhelyen. A rajtaütések eredményeként három kereskedővel szemben új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség, míg a fogyasztókkal szemben szabálysértési eljárás indult.

A rendőrök többek között 2018. február 5-én, a Szondy György úton csaptak le, ahol a miskolci kollégákat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság „Bükk” Közterületi Támogató Alosztályának munkatársai erősítették.

Itt fordult elő, hogy az akció közben a - házban zajló eseményekről mit sem sejtő - vásárló egy titkos ablakon keresztül adta le rendelését a rendőröknek.

Más alkalommal a Malomszög utcában fogtak el a rendőrök egy kereskedőt, aki fiatalkorú gyerekeknek is adott el az új pszichoaktív anyagból. A harmadik csapást az Andrássy úton hajtották végre a Felderítő Alosztály munkatársai.

Kiszámíthatatlan hatás!

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya az esetek kapcsán felhívja figyelmet, hogy az új pszichoaktív anyagok hatásai kiszámíthatatlanok!

A szülők, pedagógusok, ha a következő tüneteket tapasztalják gyerekeiken, tanulóikon, akkor gyanakodjanak és kérjék szakember segítségét!

Amikor a gyermek magatartása eltér a megszokottól,

  • ideges, ingerlékeny, vagy levert, közönyös, térbeli és időbeli tájékozódása zavart,
  • indokolatlanul fáradt, gyorsan kimerül, alvászavarai vannak,
  • szűkebbek vagy tágabbak a pupillái mint általában,
  • szájszárazság, orrfolyás, étvágytalanság, erős fogyás jelentkezik nála,
  • színes tabletták, ismeretlen eredetű gyógyszerek, porok, féltve őrzött, kézzel sodort cigaretta,
  • ha zöld, száraz növényi törmelék kerül elő a zsebéből, használati tárgyai közül, akkor gyanakodjanak!

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés