Hirdetés
Hirdetés

Felfüggesztett a kocsmai hepciáskodásért

| 2018. 06. 21. | 18:34:00
Anyát és fiát is elítélte a Miskolci Járásbíróság.
Felfüggesztett a kocsmai hepciáskodásért
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem jogerősen 2 év – végrehajtásában 2 évre felfüggesztett – börtönbüntetéssel sújtotta a Miskolci Járásbíróság június 20-án azt a fiút, édesanyját és ismerősüket, akik tavaly februárban ellenszegültek az intézkedő rendőröknek egy sörözőben. A vádlottakat csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettében marasztalták el.

Az ítéleti tényállás szerint az ittas trió egy miskolci sörözőben hangoskodott az éjszakai órákban. Miután felszólítására sem „csavarták” lejjebb a hangerőt, a tulajdonos rendőrt hívott. Amikor az egyik egyenruhás kérdőre vonta az éppen ordítozó fiatalembert, az megragadta az uniformisát. A kollégája a segítségére sietett, mire a férfi édesanyja kiabálni kezdett („Engedjétek el, ne bántsátok a fiamat, ti gyilkosok!”). A dulakodásba bekapcsolódott harmadik társuk is, a balhénak két vendég közrehatásával a helyszínre érkező rendőri erősítés vetett véget.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte a vádlottak büntetlen előéletét, míg súlyosító körülménynek tekintette az ittaságukat.

Hirdetés
Hirdetés