Hirdetés

Rács mögött marad a kegyetlen tüzeskedő

Borsodihír

2018.07.06. 17:33

Rács mögött marad a kegyetlen tüzeskedő
Felrottyantották a szilvát, hogy pálinkát főzzenek, majd a vádlott agya elborult (Illusztráció: Pixabay)

A Miskolci Törvényszék nem látott lehetőséget a vádlott kiengedésére.

Hirdetés

A vádemelést követően a Miskolci Törvényszék fenntartotta az előzetes letartóztatást annak a férfinak, aki 2017 augusztusában Mezőcsáton felgyújtotta ismerősét.

Az ügyészség szerint a sértett a vádlottnál vendégeskedett, ahol italozás közben elhatározták, hogy pálinkát főznek. Miközben előbbi a szilvát kevergette, a vádlott – előzmény nélkül – leöntötte a hátát motorbenzinnel, meggyújtotta, miközben az mondta: „most megdöglesz”. A sértett az udvaron lévő felfújható medencébe menekült, mire a tűz kialudt. Bár elhagyta a vádlott házát, a férfi az utcán még rugdosta, sőt nadrágszíjával is ütötte a súlyosan megsérült ember megégett hátát. Az eseményeknek rendőri intézkedés vetett végett. 

A bíróság a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett kísérlete vádjával folyó eljárásban azzal indokolta az előzetes letartóztatás fenntartását, hogy az akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is sújtható bűncselekménynél fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Valamint a büntetett előéletű vádlott esetében tartani lehet a bűnismétléstől is.

A végzés nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

MezőcsátMiskolci Törvényszék

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés