Hirdetés
Hirdetés

Felmentették a közveszélyokozás vádja alól

| 2018. 10. 10. | 16:45:00
Egy miskolci társasházban keletkezett tűz miatt vádolták meg a felújítást végző cég vezetőjét.
Felmentették a közveszélyokozás vádja alól
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jogerősen felmentette a közveszélyokozás vétség vádja alól a Miskolci Járásbíróság október 9-én egy építőipari cég tulajdonosát; a férfit azzal vádolták meg, hogy köze lehetett egy 2016. szeptemberi miskolci lakástűzhöz. 

Az ítéleti tényállás szerint – tájékoztatott a bíróság – a vádlott egy építőipari cég tulajdonosa, aki azon túl, hogy szervezte a munkát, olykor maga is közreműködött annak kétkezi részében. A vádbeli eset során egy miskolci társasház tetőteri szigetelésén dolgozott, rövid ideig gázégővel hevítve a szigetelőanyagot. Amikor végzett, elhagyta a helyszínt.

Másfél órával később azonban azzal riasztották a katasztrófavédelmet, hogy ég a szellőző a társasház tetőtéri udvarán. A tűzoltás során 16 lakást és 11 üzletet vizsgáltak át, 16 személyt kértek meg lakása elhagyására.

A bíróság az ügyben több tárgyalást tartott, kihallgatta többek között a közös képviselőt, a tűzvédelmi főelőadót, és a műszaki szakértőt is. A bizonyítás szerint a vádlott nem tudott arról, hogy az eredeti szigetelőanyag alatti vázszerkezet fából készült, arról a társasház tulajdonosa is csak hiányos dokumentációval rendelkezett.

A bíróság szóbeli indokolása során elhangzott, a férfi a felújítás során a tőle elvárható gondosságot tanúsította, és a megfelelő körültekintéssel járt el, hiszen az összes gyúlékony anyagot eltávolított a tetőtérből, amiről csak tudomással bírt. Erre tekintettel a bíróság bűncselekmény hiányában felmentette.

Hirdetés
Hirdetés