Hirdetés

Szívességet kért, majd gyilkolt Baktalórántházán

Szabolcsihír

2018.11.05. 12:13

Szívességet kért, majd gyilkolt Baktalórántházán
A Debreceni Ítélőtáblán folytatódik a tárgyalás

Nyíregyházán már elítélték, Debrecenben folytatják a tárgyalást.

Hirdetés

A Debreceni Ítélőtáblán november 8-án folytatódik annak a baktai gyilkosságnak a tárgyalása, amelyben első fokon Nyíregyházán már ítélet született.

A Nyíregyházi Törvényszék 2018 júliusában L. I. vádlottat emberölés bűntette miatt 16 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől való eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen a védő felmentésért illetve enyhítésért fellebbezett, ezért a büntetőügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

A bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlott 2015 októberében rokonaihoz indult, de lekéste a buszt, így csak Baktalórántházáig jutott.

Ott egy sörözőben megismerkedett egy helyi lakossal, aki felajánlotta neki, hogy az egyik ismerősénél megszállhatna egy éjszakára.

Elmentek az egyedül élő, mozgáskorlátozott férfi lakására, aki beleegyezett abba, hogy az éjszakát nála töltse. A közös ismerős távozása után a vádlott és a sértett együtt italozott, majd a sértett szóvá tette, hogy

az éjszakai szállásért 3.000 forintot kér a vádlottól. Az emiatt keletkezett vita közben a vádlott felkapott egy üres boros üveget, és azzal az ágyon ülő sértettet többször fejbe vágta, majd kézzel ütötte a fejét, arcát. Az ütésektől a sértett eszméletlen állapotba került, s rövid időn belül meghalt.

A vádlott, miután észlelte, hogy a sértett nem mozdul, eltávozott a lakásból. Miután elfogták, a vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését. A másodfokú tárgyalárgyalás november 8-án kezdődik.

gyilkosságDebreceni ÍtélőtáblaBaktalórántháza

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés