Hirdetés
Hirdetés

40 deka kokaint hozott az altestében

| 2019. 04. 25. | 11:17:00
CT-vizsgálat segítségével találtak meg.
40 deka kokaint hozott az altestében
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy brazil hölgy testüregében több mint 400 gramm kokaint találtak a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Az utas Sao Pauloból, Zürichen keresztül érkezett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2/A termináljára, ahol a zöld folyosón keresztül jelentkezett vámvizsgálatra. A pénzügyőrök igazoltatták, majd teljes áruvizsgálatot végeztek az utas csomagjain és ruházatán. Ugyan a ruházat átvizsgálása során kábítószer gyanús anyagot nem találtak, de az utas viselkedése alapján felmerült a pénzügyőrökben a gyanú, hogy a testében rejthette el a kábítószert.

A pénzügyőrök az utassal együtt elindultak a Semmelweis Egyetemre, ahol a CT vizsgálat kimutatta, hogy kb. 10-11 idegen test található az utas testüregének alsó részében. Végül 13, összesen 409,3 gramm súlyú, gumióvszerbe csomagolt zselészerű anyag távozott az utas testéből. A zselészerű anyagot megvizsgálták kábítószerteszttel is, ami kimutatta, hogy kokain lapult a hölgy testében rejtegetett csomagokban.

A kábítószer feketepiaci értéke 8 millió 186 ezer forint is lehet.

Hirdetés
Hirdetés