Hirdetés
Hirdetés

Köze van Mezőkövesdhez ennek az unokázás miatt keresett nőnek

| 2019. 05. 20. | 12:11:00
Idős emberektől csalt ki milliókat a fővárosban két férfi. 
Köze van Mezőkövesdhez ennek az unokázás miatt keresett nőnek
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Orgazdaság vétség miatt elfogatóparancsot adott ki a rendőrség a 26 éves B. Szabina ellen, aki „unokázós” csalók által Budapesten elkövetett bűncselekményekben működhetett közre.

A fővárosi nyomozók idén februárban fogtak el két férfit, akik vezetékes telefonszámokat hívtak fel. A gyanúsítottak magukat rokonnak, barátnak kiadva azzal verték át a felhívottat, hogy hozzátartozójukat albánok rabolták el, tartják fogva és bántalmazzák, ezért pénzre van szüksége. Amennyiben a sértett hajlandóságot mutatott fizetni, az elkövetők elmentek a pénzért vagy azt egy szeméttárolóba dobatták és később vették ki onnan.
Az eljárás eddigi adatai szerint a két férfi 16 személyt hívott fel, közülük öt idős személytől több mint 1,5 millió forint értékben arany ékszereket, valamint 3 millió forintot csaltak ki. A nyomozók május 15-én több helyen összehangolt házkutatásokat tartottak, amely során mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, átutalási megbízásokat és taxi nyugtát találtak. A rendőrök még aznap Kálon elfogták a csalók 16 éves társát, aki az egyik bűncselekménynél a pénzt vette át a sértettől.

Hirdetés
Hirdetés