Hirdetés

Rendőröket próbált megvesztegetni, elítélték

Borsodihír.hu

2019.06.07. 12:37

Rendőröket próbált megvesztegetni, elítélték
Közúti ellenőrzés során próbálkozott hivatali vesztegetéssel a vádlott (Illusztráció: Police.hu)

A Miskolci Törvényszék 72 órán belül megvolt az elsőfokú határozattal.

Hirdetés

Hirdetés

Nem jogerősen 2 év – végrehajtásában 3 év próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre ítélte a Miskolci Törvényszék azt a férfit, aki rendőröket próbált megvesztegetni a napokban egy közúti ellenőrzés során.

Az ítéleti tényállás szerint az eset június 5-én történt, a hajnali órákban, amikor a Hejőpapin áthaladó kamionost az egyenruhások megállították. Kiderült, a sofőr nem vezetett menetlevelet és befolyásolni próbálta a tachográf működését. Amikor a rendőrök közölték vele, hogy bírságra számíthat, a férfi a menetlevelek közé csúsztatott két húszezrest, hozzátéve, több pénzt is hajlandó adni az elengedéért cserébe. A rendőrök a pénzt visszautasították és feljelentést tettek.

A vádlott a bűncselekményt beismerte, lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, így két nap elteltével ítélet születhetett az ügyben. A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a férfi büntetlen előéletét és megbánását.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosítása végett fellebbezett, a vádlott és védője tudomásul vette az elsőfokú határozatot.
Miskolci TörvényszékHejőpapivesztegetés

Szóljon hozzá!