Hirdetés
Hirdetés

Vádemelés egy miskolci társasház megkopasztásáért

| 2019. 07. 25. | 14:45:00
Előfordult, hogy a vádlott egy 144 ezer forintos számlát 1,44 milliósra hamisított.
Vádemelés egy miskolci társasház megkopasztásáért
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fegyházbüntetést indítványoz az ügyészség azzal a 43 éves férfival szemben, aki 4,8 millió forinttal károsított meg egy társasházi lakóközösséget Miskolcon.

Miskolci Járási Ügyészség csalás bűntett és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt folytatott büntetőeljárást a férfi ellen, akit 2016 októberében választottak meg a társasház ellenőrző- és számvizsgáló bizottságába. Egyidejűleg felhatalmazást nyert mindennemű karbantartási munkálat koordinálására. Mint az ügyészség július 25-i közléséből kiderül, a társasház közös képviselőjét a lakók közgyűlése megbízta a lépcsőházi nyílászárók cseréjének és az elektromos hálózat felújításának levezénylésével.

Mondván, a felújítási és a karbantartási munkálatokat ő koordinálja, a vádlott 2017. februártól október közepéig összesen 4,8 millió forintot vett fel a társasház számlájáról. A pénzt azonban nem a munkára fordította, hanem eltulajdonította. Ezt leplezendő, hamis tartalmú árajánlatot nyújtott be a nyílászárók cseréjére, valamint egy gazdasági társaság által kiállított 144 ezer forintról szóló számlát átjavított 1,44 milliósra, majd benyújtotta a társasháznak. A számlát a társasháznál befogadták, szerepeltetve is a könyvelésben. A férfi villanyszerelési munkálatokról egy 590 ezres, szintén hamis számlát szintén szerepeltetett a könyvelésben.

Hirdetés
Hirdetés