Hirdetés
Hirdetés

A szeretők bérgyilkossal akarták megöletni a férjet

| 2019. 10. 16. | 13:40:00
Ez nem egy 20. század eleji humoreszk: ez Magyarország, napjainkban.
A szeretők bérgyilkossal akarták megöletni a férjet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A kétgyermekes, házas nő 2018 augusztusában egy közösségi oldalon ismerkedett meg egy férfival. A nő ekkor családjával élt egy Komárom-Esztergom megyei településen. A vádlottak közötti baráti kapcsolatból időközben szeretői viszony lett. 2018. december elején a nő azt mondta a férfinak, hogy másképpen nem tudnak együtt lenni, csak akkor, ha a férjét megölik. A nő felhívására a férfi megkereste munkatársának unokatestvérét, és megbízta azzal, hogy 300 ezer forintért intézze el a férjet. A nő előlegként 60 ezer forintot adott át a „végrehajtóknak”, a férfi pedig a férj megöléséhez szükséges információkat: lakcímét, telefonszámát, gépkocsijának rendszámát, valamint a sértett ingatlanáról és a területről videó felvételt készített, úgynevezett terepszemlét tartott.

Mivel 2018. december 25-én a sértett még mindig életben volt, a másodrendű vádlott újabb videót készített, amiben a megbízási díjat 1 millió forintra emelte.

A bűncselekmény elkövetése azért maradt el, mert a végrehajtással megbízott férfi az előkészületet a rendőrségen bejelentette.

Mindkettőnek felfüggesztett 

A Tatabányai Törvényszéken október 16-án megtartott előkészítő ülésen a bíróság jóváhagyta az ügyészség és az elsőrendű vádlott által kötött egyezséget, így a nőt társtettesként elkövetett emberölés előkészületének bűntette miatt 1 év 6 hónap – 3 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte, a másodrendű vádlottat pedig, mivel az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerte és lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról, szintén 1 év 6 hónap – 3 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte.

Visszament a férjéhez

Az ülésen az elsőrendű és a másodrendű vádlott is úgy nyilatkozott, hogy tettüket megbánták. A nő elmondta, hogy a férfival tavasszal megszakították a kapcsolatot, férjével pedig sikerült rendezni a házasságukat.

Hirdetés
Hirdetés