Meglepő enyhítést kapott az inárcsi családsegítő gyilkosa

MTI

2019.11.18. 11:41

Meglepő enyhítést kapott az inárcsi családsegítő gyilkosa

Első fokon életfogytig tartó fegyházat kapott.

A Fővárosi Ítélőtábla mint másodfokú bíróság a november 14-én megváltoztatta a Budapest Környéki Törvényszék június 6-án kihirdetett ítéletét. A vádlott élet elleni cselekményénél az előre kiterveltségre utalást mellőzte.

Az elsőfokon kiszabott életfogytig tartó szabadságvesztést 15 évre enyhítette, a végrehajtási fokozatát fegyház helyett börtönben határozta meg azzal, hogy abból a vádlott – a törvény kötelező rendelkezése folytán –  legkorábban a büntetés kétharmad részének kitöltését követő napon bocsátható feltételes szabadságra.

A Budapest Környéki Törvényszék június 6-án nyilvános tárgyalássorozatot követően Cs. A. vádlottat bűnösnek mondta ki előre kitervelten, közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében, valamint lőszerrel való visszaélés bűntettében. Ezért őt – halmazati büntetésül – életfogytig tartó, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a vádlott legkorábban 25 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

Az elsőfokú bíróság a vádirati tényállással szemben a bizonyítási eljárási eredményeként azt állapította meg, hogy a vádlott a tettét előre megfontolt szándékkal követte el.

A büntetés kiszabása során a másodfokú bíróság nyomatékos enyhítő körülményként értékelte a vádlott büntetlen előéletét, idős korát, azt, hogy az elkövetés után a helyszínen nyomban feladta magát, a bűnösségre is kiterjedő beismerő vallomását, a rendkívül elnehezült élethelyzetét és az eljárás során tanúsított őszinte megbánását.

Inárcscsaládsegítő

Szóljon hozzá!

Hirdetés