Őrültséget csinálhatott egy miskolci férfi Debrecenben

borsodihir.hu

2019.12.06. 12:59

Őrültséget csinálhatott egy miskolci férfi Debrecenben
Az eset december 6-án történt, a délelőtti órákban (Fotók: Ratalics László)

Több jel is arra mutat, hogy szándékosan rohant bele egy trolibuszba.

Hirdetés

Helyszíni, hivatalosan nem megerősített információink szerint szándékosan hajthatott a 3-as trolibusznak Debrecenben, a Széchenyi és Nyugati utcák kereszteződésénél az a 44 éves miskolci férfi, aki a karambolt követően nem volt hajlandó kiszállni az összetört Mercedesből. A rendőrjárőröknek erőszakkal kellett őt kiemelni a járműből. Könnyen elképzelhető, hogy a sofőr ittas volt és valamilyen szer hatása alatt állt, mert szemmel láthatóan zavartan viselkedett. Ezért a helyszínre érkező mentők kórházba szállították a mielőbbi mintavétel érdekében.

A járműből, mint felvételeinken látható, több üres sörösdoboz is előkerült, s a rendőrség közleménye is megerősíti az ittasság, továbbá a bódultság gyanúját (ne kábítószerre, inkább gyógyszerre gondoljanak).

A Borsodihir.hu úgy tudja, a Mercedes vezetője nem sokkal azelőtt, hogy belehajtott a trolibuszba, felhívta az egyik segélyszámot azzal, hogy valaki meg akarja ölni, de ennek részleteibe a megyei rendőr-főkapitányság érdeklődésünkre sem kívánt belemenni. 

A trolibuszon senki sem sérült meg. A szándékos ütközés teóriáját erősíti, hogy az eleve tiltott módon, azaz a Széchenyi utca felől érkező Mercedes frontálisan ütközött a trolival. De úgy, hogy utóbbi még nem is érkezett be a kereszteződésbe, vagyis a Mercedes gyakorlatilag ráfordult a Nyugati utcán a szembejövők sávjára.

A rendőrség tájékoztatása szerint a baleset körülményeit vizsgálják. Ha igazolódik, hogy a férfi szándékosan hajtott a trolinak, úgy feltehetően közúti veszélyeztetés miatt (is) indítanak büntetőeljárást, ami bűntett és alapesetben 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

RaL

Galéria

rendőrségMiskolcDebrecenbalesetközúti veszélyeztetés

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés