Vizsgálhatják a trolinak hajtó miskolci férfi elmeállapotát

borsodihir.hu

2019.12.19. 14:48

Vizsgálhatják a trolinak hajtó miskolci férfi elmeállapotát
A december 6-i ütközés Debrecenben, a Nyugati utcán (Fotó: Ratalics László)

Gyógyszer és ital hatása alatt állt a debreceni karambol okozója.

Hirdetés

Ittas volt és valamilyen gyógyszer hatása alatt állt az a 44 éves miskolci férfi, aki két héttel ezelőtt trolibusznak hajtott Debrecenben, a Nyugati utcán – erősítette meg a rendőrség a Borsodihir.hu-nak. Mint ismert, a gyanúsított egy fekete Mercedes személyautóval közlekedett, a kocsiban a vezetőülésen több sörösdobozt is találtak a rendőrök.

A nyomozóhatóság járművezetés bódult állapotban vétség és más bűncselekmény, valamint szabálysértések gyanúja miatt folytat eljárást az ügyben. Kérdéseinkre a megyei rendőr-főkapitányságon elmondták: az autós már a Széchenyi utcán is szembe ment a forgalommal, majd az eddigi adatok alapján szándékosan hajtott a trolinak. 

Azt még december 6-án megírtuk, hogy a férfi az ütközést követően magára zárta a gépkocsit, a rendőrök az ablakot betörve szedték ki a járműből. A karambolt követően megszondázták, drogteszt alá vetették, majd további mintavétel céljából előállították a Kenézy egyetemi kórházba. Máshonnan úgy értesültünk, a férfit a rendőrségi intézkedéseket követően felvették az egészségügyi intézmény pszichológiai osztályára. Ezzel összefügghet, hogy nem hivatalos információink szerint az autós attól félt, valaki az életére tör, ennek is köze lehetett a tettéhez (ez irányú kérdéseinkre egyelőre nem kaptunk választ).

A közösségi médiában egyesek azt írták, a gyanúsított Debrecen más útjain (a keleti városrészt említik) is őrült módjára vezetett, a rendőrség ezeken a szálakon szintén vizsgálódnak.

A férfi szándékosan hajtott a trolibusznak, ezért nem közúti baleset gondatlan okozása, hanem közúti veszélyeztetés gyanújával folytathatnak ellene büntetőeljárást. Ez utóbbi bűntett és alapesetben 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

RaL

rendőrségMiskolcDebrecenközúti veszélyeztetéstrolibusz

Szóljon hozzá!

Hirdetés