Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Feljelentettek egy férfit a véres miskolci kutyatámadás miatt

| 2020. 01. 09. | 16:46:00
Huszonkét kecske elpusztult, alpakák is megsérültek.
Feljelentettek egy férfit a véres miskolci kutyatámadás miatt
Hirdetés
Hirdetés

Feljelentette a rendőrség azt a miskolci férfit, akinek a kutyája más ebekkel együtt többször is bemehetett a Baráthegyi Majorságba, ahol az állatok milliós károkat okoztak.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság január 9-i közlése szerint a majorságban december 22. és január 5. között három kutyatámadás történt, mely során 22 kecske elpusztult, 15 vemhes kecske, továbbá 2 terápiás alpaka megsérült. A rendőrség január 6-án értesült arról, hogy az első kutyatámadás során befogott, majd a miskolci állategészségügyi telepre elszállított egyik kutyát a tulajdonosának kiadták. A rendőrség erről korábban nem értesült – írták.

[Beillesztett cikk: Kutyatámadások Kazincbarcikán és Miskolcon]

Közlésük alapján a Miskolci Rendőrkapitányság – hatáskör hiányában – az eb 75 éves gazdájával szemben veszélyeztetés kutyával szabálysértés elkövetése miatt feljelentést tett a Miskolci Járási Hivatalnál. Az eljárás iratait elküldték Miskolc jegyzőjének is. Ő ugyanis az illetékes annak megállapításában, hogy a kutya gazdája vétett-e az ebtartási szabályok ellen. A férfi ugyanis olyan kijelentést tett, hogy a majorságot ért támadásban részt vett kutyája rendszeresen eltépi láncának karabinerét, a porta kerítésén keresztül kimászik, elszökik, majd oda visszatér.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés