Haszon helyett pénzbüntetésre számíthat a mezőcsáti kereskedő

borsodihir.hu

2020.02.06. 10:29

Haszon helyett pénzbüntetésre számíthat a mezőcsáti kereskedő
A kép illusztráció. (Fotó: pixabay.com)

A navosok megtalálták az adózatlan cigarettákat.

Hirdetés

Kisebb értékre elkövetett orgazdaság vétsége miatt vádat emelt a Tiszaújvárosi Járási Ügyészség február 6-án egy hetvenhat éves férfival szemben. A vád szerint a vádlott által üzemeltetett vegyesboltban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrei 2019 júliusában jövedéki kiskereskedői ellenőrzést végeztek. Az üzlethelyiségben, továbbá az ahhoz tartozó helyiségben összesen 126 csomag különböző külföldi márkájú, magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak és foglaltak le az egyenruhások.

A lefoglalt dohánytermékek belföldi kiskereskedelmi forgalmi értéke 134 820 forint volt.

A vádlott a jövedéki terméknek minősülő cigaretták származását, eredetét, adózott voltát számlával, vámokmánnyal, illetve egyéb bizonylattal hitelt érdemlő módon igazolni nem tudta. Így cselekményével megsértette a jövedéki adóról szóló törvény rendelkezéseit, mivel haszonszerzés céljából, más által jövedéki adózás alól elvont jövedéki terméket szerzett meg és tartott a birtokában.

A járási ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban pénzbüntetés kiszabására és a nyomozás során lefoglalt dohánytermékek elkobzására tett indítványt a járásbíróságnak.
Mezőcsátorgazdaság

Szóljon hozzá!

Hirdetés