Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Könnygázzal kellett megfékezni az encsi bulit – ítélet

| 2020. 02. 06. | 15:52:00
Két férfi került a vádlottak padjára.
Könnygázzal kellett megfékezni az encsi bulit – ítélet
Hirdetés
Hirdetés

Az elsőrendű vádlottra nem jogerősen 2 év 6 hónap, társára 2 év börtönbüntetést szabott ki az Encsi Járásbíróság, mert a vád szerint a férfiak intézkedő rendőrökkel erőszakoskodtak tavaly októberben. Az ítélet egy feburár 6-i előkészítő ülésen született, mely során a vádlottak beismerték a terhükre rótt bűncselekmények elkövetését, és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. 

Az ítéleti tényállás alapján a rendőröket a késő esti órákban csendháborítás miatt hívták ki Encs-Fügödre, egy lakóházhoz. Az egyenruhások közölték a hangoskodókkal, hogy szabálysértési feljelentést tesznek a ház tulajdonosával szemben, és lefoglalják a szórakozóknál lévő erősítőt. A társaság ezt meg akarták akadályozni, ennek során az egyik vádlott fennhangon szidalmazta a rendőröket és megrángatta egy járőr ruháját. A rendőr térdre esett, könnyebb zúzódásos sérülést szenvedve. A másik vádlott szintén rángatta a járőr ruháját, becsmérlő szavakat kiabálva. A jelenetnek az vetett véget, hogy könnygázt alkamaztak ellenük. 

A bíróság hivatalos személy elleni erőszak és becsületsértés bűncselekményekben marasztalta el a vádlottakat, az elsőrendűt testi sértés vétségében is bűnösnek  találták.  

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés