Ledolgoztatnák a lopásokat egy miskolci diákkal

Borsodihir.hu

2020.03.24. 12:25

Ledolgoztatnák a lopásokat egy miskolci diákkal
A sértett visszakapta a télikabátját (Illusztráció: Freepik)

A lány pénzt és télikabátot emelt el egy iskolában.

Hirdetés

Közérdekű munka büntetéssel sújtaná a vádhatóság azt a tizenéves lányt, aki 3 ezer forinttal lopta meg egy osztálytársát 2017 elején –  derül ki az ügyészség március 24-i közleményéből.

A Miskolci Járási Ügyészség vádirata szerint a terhelt egy miskolci általános iskola tanulójaként – egy délutáni tanóra alatt – ellopta egy diák kabátjából a pénztárcáját. Ebben volt az említett összeg és egy diákigazolvány bérlettel. A lány a pénzt édességre költötte. A vádlott a következő napon az egyik tanóráról pedagógusi engedéllyel kiment, amit arra használt, hogy ellopja egy másik osztálytársa 27 ezer forint értékű télikabátját. A ruhadarabot egy üres tanteremben rejtette el. A szünetben aztán felöltötte a kabátot, amire rávette a sajátját a lebukás elkerülése érdekében. Az órát tartó pedagógusnak azonban feltűnt, hogy a lány kabátban ül a tanteremben, így felfedezték a „trükköt”.

A büntetlen vádlottal szemben az ügyészség –  tekintettel rá, hogy a terhére rótt bűncselekmény 3 évi szabadságvesztésnél nem súlyosabban büntetendő, az ügy megítélése egyszerű,  szabadlábon van és beismerő vallomást tett – tárgyalás mellőzésével tett indítványt közérdekű munka büntetésre és vagyonelkobzásra.
Miskolclopásügyészség

Szóljon hozzá!

Hirdetés